Proiecte
Alegerea deschisă a candidaţilor
În alegerile parlamentare din 2014, Partidul Democrat a organizat, pentru prima dată în Moldova, alegeri deschise pentru selectarea candidaţilor săi. Cetăţenii din toată ţara au putut vota la sediile PDM pentru nominalizarea viitorilor candidaţi ai formaţiunii. Această practică transparentă de întocmire a listei de candidaţi se înscrie în demersurile PDM de modernizare şi reformare, prin exemplul propriu, a clasei politice din Republica Moldova.  
Mai multe despre alegerea deschisă a candidaţilor PDM, pe www.pdm.md.
Campania socială Renaşte Moldova
Pentru prima dată de la înfiinţarea sa, acum mai bine de 30 de ani, cea mai mare maternitate din ţară, cea de la Institutul Mamei şi Copilului, a fost modernizată şi dotată cu aparatura necesară.
Începând cu anul 2014, au fost realizate lucrări de reparaţii fără precedent, datorită fondurilor colectate în cadrul campaniei sociale Renaşte Moldova, desfăşurată de Edelweiss.
Puteţi afla mai multe AICI.
Vot uninominal
Introducerea unui sistem de vot direct pentru alegerea parlamentarilor a fost iniţiată de către Vlad Plahotniuc, în primul său mandat de deputat. Iniţiativa a fost susţinută de către specialiştii în drept internaţional, fiind considerată o măsură de reformă electorală cu efecte pozitive pentru cetăţeni.
Succesul tău e succesul Moldovei
Edelweiss a susţinut în premieră, în 2012, un proiect de promovare a performanţei, de pe urma căruia cinci tineri au primit burse şi şansa de a-şi continua studiile şi de a se perfecţiona în domeniile în care sunt talentaţi, fie că este vorba despre matematică, IT sau sport şi muzică. “Sunt mândru de toţi tinerii pe care i-am susţinut şi am mare încredere că vor reuşi să ridice rangul Moldovei, pe care o vor reprezenta pe podiumurile sau pe scenele internaţionale”, a declarat Vlad Plahotniuc. Mai multe despre experienţele acestor tineri: http://edelweiss.md/ro/succesul-tau-e-succesul-moldovei
Pentru Cartea Moldovei!
Edelweiss a făcut sute de donaţii de carte, reprezentând zeci de mii de volume, pentru bibliotecile publice şi ale şcolilor din Republica Moldova. Campania “Pentru Cartea Moldovei” s-a desfăşurat în 2011 şi în 2012, oferind tinerilor din mediul rural acces la operele scriitorilor noştri. Mai multe detalii - http://edelweiss.md/ro/pentru-cartea-moldovei
PDM. Priveşte în viitor!
În 2012, PDM a demarat cel mai ambiţios proiect de reformare a unei formaţiuni politice. Din Parlament şi din Guvern, de la primării şi de la conducerea raioanelor – membrii PDM au înţeles să fie primii care acţionează ţinând cont de nevoile populaţiei, în ordinea pe care tot oamenii o solicită. Despre activitatea PDM, aici – www.pdm.md.
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate