Vlad Plahotniuc negociază cu socialiştii europeni

29 Septembrie 2012 Hotnews.md


Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a discutat despre viitorul european al Republicii Moldova şi despre stadiul reformelor din ţara noastră cu lideri internaţionali, reuniţi la Bruxelles, cu ocazia Congresului Partidului Socialiştilor Europeni, se arată într-un comunicat de presă al PDM. 

Printre liderii europeni cu care s-a întâlnit Vlad Plahotniuc au fost preşedintele Grupului Social Democrat din Parlamentul European, Hanes Swoboda, liderul Partidului Socialist francez, Harlem Desir, preşedintele Partidului Social Democrat Muncitoresc din Suedia, Stefan Lofven, preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapic, şi europarlamentari, membri ai Partidului Socialiştilor Europeni.

Reprezentantul socialiştilor francezi, Harlem Desir, a reiterat invitaţia transmisă anterior lui Vlad Plahotniuc, de a participa la Congresul Partidului Socialist din Franţa, care se va desfăşura la Toulouse, în perioada următoare. Cu ocazia acestui eveniment, Harlem Desir va prelua oficial conducerea formaţiunii care se află la guvernare în Franţa, poziţie din care şi-a arătat deschiderea de a consolida relaţiile de cooperare dintre cele două ţări.

În cadrul discuţiilor avute cu Stefan Lofvel, liderul social democraţilor din Suedia, Vlad Plahotniuc a menţionat că ritmul în care se dezvoltă Republica Moldova este strict legat de modul în care sunt implementate reformele, dar a subliniat că, pentru ca cetăţenii să poată suporta mai uşor aceste reforme, este important să înceapă să se simtă beneficiile ei. “Acest lucru se poate face, în primul rând, pornind de la nevoile imediate ale oamenilor”, a declarat Vlad Plahotniuc, citat de serviciul de presă al PDM.

Cu Hanes Swoboda, preşedintele grupului social democraţilor din Parlamentul European, Vlad Plahotniuc a discutat despre elementele esenţiale ale Acordului de cooperare, care urmează a fi semnat între PDM şi social democraţii europeni.

Sprijin pentru procesul de integrare europeană pe care îl parcurge Republica Moldova, grupul de deputaţi din partea PDM a primit şi din partea Muntenegrului, stat reprezentat la reuniunea de la Bruxelles de către speakerul Ranko Krivokapic. 

Anul acesta, Congresul Partidului Socialiştilor Europeni se desfăşoară sub genericul solidarităţii. “Împreună pentru Europa de care avem nevoie” este tema rezoluţiei pe care Congresul o va adopta, în cursul zilei de astăzi, se mai menţionează în comunicat.


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate