Plahotniuc, felicitat de conducerea Parlamentului Italiei pentru menţinerea Moldovei pe drumul european

09 Noiembrie 2012 Timpul


Aflat într-o vizită de lucru în Italia, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, a discutat ieri cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Legislativul italian, Maria Rosaria Bindi, şi cu fostul premier al Italiei, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri externe şi emigraţie al Senatului, Lamberto Dini. Cei doi lideri politici din Italia l-au felicitat pe Vlad Plahotniuc pentru curajul demonstrat de alianţa de guvernare în realizarea reformelor necesare aderării ţării noastre la Uniunea Europeană. De asemenea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Maria Rosaria Bindi, şi-a exprimat disponibilitatea să viziteze R. Moldova, la invitaţia prim-vicepreşedintelui Parlamentului moldovean.

„Admir curajul pe care îl manifestaţi în continuarea reformelor, aţi reuşit să obţineţi simpatia multor state europene! Vă încurajăm să menţineţi stabilitatea economică, pentru a reuşi o creştere ulterioară a nivelului de trai din R. Moldova. Italia susţine includerea expresă a perspectivei de aderare a Moldovei la UE, în Acordul de asociere pe care ţara dumneavoastră sperăm că îl va semna în viitorul apropiat cu Uniunea”, a declarat Lamberto Dini, în cadrul întrevederii cu Vlad Plahotniuc.

Interesul Italiei de a susţine procesul de extindere a UE a fost confirmat şi de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Legislativul italian. În cadrul acestei întrevederi, Vlad Plahotniuc a asigurat-o pe Maria Rosaria Bindi de determinarea guvernării din Moldova de a îndeplini cu succes criteriile necesare apropierii ţării noastre de standardele europene. „Un prim rezultat al bunei cooperări dintre R. Moldova şi Italia s-ar putea concretiza prin apropierea celor două ţări, în cadrul Uniunii Europene. Noi ne-am stabilit un obiectiv ferm - cel al aderării la UE. Facem în acest sens eforturi pentru consolidarea unui stat democratic puternic, pentru dezvoltarea economică şi creşterea standardelor de viaţă pentru cetăţenii noştri”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului din ţara noastră.

Vlad Plahotniuc a precizat că obiectivul său este ca Moldova să devină, în următorii ani, o economie de piaţă atractivă pentru investitorii străini. „Un avantaj al ţării noastre este faptul că se află la confluenţa a două mari pieţe - cea europeană şi cea estică”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului, apreciind în acest sens numărul mare al întreprinderilor cu capital italian care au ales deja să îşi desfăşoare activitatea în Moldova, creând astfel locuri de muncă.

Precizăm că anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-italiene.
 


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate