Proiectul lui Vlad Plahotniuc, avizat pozitiv de comisia juridică din Parlament

17 Aprilie 2013 Unimedia.md

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului Republicii Moldova a avizat pozitiv un nou proiect de reformare a sistemului de alegere a deputaţilor, înregistrat de Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM şi un grup de parlamentari democraţi.

Potrivit unui comunicat remis UNIMEDIA, iniţiativa democraţilor reprezintă un rezultat al dezbaterilor pe marginea propunerii anterioare a lui Vlad Plahotniuc privind votul uninominal şi oferă o soluţie de compromis, care constă în sistemul mixt de alegere a deputaţilor în Parlament. „Acesată soluţie prevede introducea votului uninominal pentru alegerea măcar a jumătate dintre deputaţii din viitorul Parlament şi ar fi un pas mare în direcţia responsabilizării clasei politice”, a spus Vlad Plahotniuc.  

Dacă va fi votată în plenul Parlamentului, această lege va aduce modificări la Codul electoral, iar în viitoarea componenţă a legislativului 50 de deputaţi vor fi aleşi prin vot uninominal şi vor reprezenta direct cetăţenii din circumscripţii concrete şi încă 51 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid. 


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate