PD a lansat primul Departament de protecţie şi responsabilizare socială

14 August 2013 Publika.md

Primul Departament de protecţie şi responsabilizare socială a fost lansat, astăzi, de Partidul Democrat. Structura se va ocupa de elaborarea politicilor în acest domeniu. Prin constituirea departamentului, PD îşi propune să fie mai eficient în coaliţia de guvernare şi speră să poată asigura, astfel, şi un nivel de trai mai ridicat oamenilor.

Activităţile departamentului vor fi coordonate de Valentina Buliga, care este şi ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, şi de Sergiu Sainciuc, care deţine funcţia de viceministru.

Valentina Buliga susţine că structura înfiinţată va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor: "Noi vom lucra ca un laborator, care va genera aceste idei, proiecte de legi, iniţiative legislative, politici dedicate cetăţenilor ţării".

Şeful noului departament, Sergiu Sainciuc, a anunţat că proiectele la care se lucrează sunt preponderent din domeniul muncii. "Evident că este domeniul muncii, asta înseamnă şi legislaţia muncii, şi combaterea economiei informale, şi salarizare, şi protecţie socială", a punctat Sainciuc. 

Potrivit prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, la primele şedinţe ale Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă vor fi deja dezbătute iniţiative legislative elaborate de acest departament. "În cadrul şedinţei chiar au sunat multe idei foarte bune, care se vor regăsi neapărat în iniţiative legislative şi vor apărea, o să le auziţi în cadrul primei şedinţe a sesiunei de toamnă", a precizat Plahotniuc.

PD va constitui 13 astfel de departamente. Următoarea structură va fi lansată săptămâna viitoare şi va fi responsabilă de economie.


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate