Este adevărat că Moldova se confruntă cu diverse provocări – în special corupţia şi vulnerabilitatea sistemului bancar. Dar coaliţia guvernamentală, condusă de PDM şi prim-ministrul Pavel Filip, a abordat în mod curajos aceste probleme, promovând reforme politice, economice şi bancare ce întăresc statul de drept, liberalizează economia şi modernizează societatea. De când PDM şi-a asumat responsabilitatea guvernării, în ianuarie 2016, am făcut progrese în eliminarea corupţiei şi suntem angajaţi în readucerea stabilităţii şi a prosperităţii.
12 Aprilie 2017
Am lansat un proiect important, care sigur va avea efecte pozitive de lungă durată asupra politicii din Republica Moldova. În legatură directă cu necesitatea de reformă a clasei politice, cu dorinţa oamenilor de a avea împreună cu copiii lor un trai mai bun, am decis, în comun cu colegii din Partidul Democrat, să sprijinim reformarea sistemului de alegere a deputaţilor în Parlament şi să promovăm în societate şi în forumul legislativ ideea votului uninominal.
07 Martie 2017
Anul 2017 să fie cel în care oamenii încep să simtă beneficii concrete din partea guvernării. Să reuşesc, împreuna cu echipa din PDM, să facem schimbări importante în politică, să modernizăm partidul şi să-l apropiem mai mult de cetăţeni.
18 Februarie 2017
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Deschide.MD că Republica Moldova nu va anula sau renegocia Acordul de Asociere cu UE, şi nici nu va semna un acord cu Uniunea Eurasiatică, calificând declaraţiile lui Igor Dodon făcute la Moscova, drept pur electorale. Potrivit lui Plahotniuc, Vlad Filat plăteşte un preţ prea scump pentru greşelile comise. Preşedintele PD neagă implicarea în situaţia creată în jurul Jurnal TV şi vine cu o ofertă pentru trustul media. În cadrul interviului, Vlad Plahotniuc s-a expus pe marginea chestiunilor legate de posibilitatea alegerilor anticipate, restructurarea guvernului, frauda bancară, „Landromatul”, relaţiile cu România şi cu Rusia, şi alte subiecte actuale.
27 Ianuarie 2017
Moldova nu vrea să devină un câmp de luptă, ci mai degrabă o punte între Est şi Vest. Ne-am dori transformarea într-un mediu cu miză nulă în care, dacă Moldova se adresează UE şi SUA, să nu fie înţeleasă greşit ca fiind anti-Rusia, iar în cazul în care dă dovadă de gesturi de bunăvoinţă faţă de Rusia, acest lucru să nu fie interpretat greşit ca o renunţare la integrarea europeană.
08 Ianuarie 2017
Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate