Noi mergem, în această campanie, cu fruntea sus, cu convingerea că, pentru noi, vorbesc faptele.

25 Ianuarie 2019


 
  Stimaţi colegi, vă salut la acest eveniment de lansare a campaniei noastre electorale. Mă bucur să văd că sunteţi gata de luptă, veseli, plini de încredere şi dornici să obţinem o victorie hotărâtoare în alegerile din 24 februarie.
 
  Noi, astăzi, pornim într-o campanie electorală, foarte importantă nu doar pentru noi, pentru echipa Partidului Democrat, o campanie importantă pentru ţară, fiindcă de ea depinde dacă Moldova îşi va păstra în continuare ordinea, stabilitatea politică în ţară, va continua şi va menţine creşterea economică ori va cădea, din nou, în haos, anarhie, în dezmăţ şi sărăcie. De aceea, suntem datori să le spunem oamenilor cum stau lucrurile, să facem apel la inima lor, dar şi la raţiune, care este diferenţa între concurenţii electorali.
 
  Cetăţenii, astăzi, sunt capabili să analizeze foarte bine şi să aprecieze ce s-a realizat în aceşti trei ani de guvernare a Partidului Democrat şi ce poate pierde ţara, dacă vin alţii la guvernare, ce poate obţine ţara în continuare, dacă păstrăm stabilitatea politică, nu dacă, dar sigur votând Partidul Democrat. Deci, este foarte important să discutăm cu oamenii, să le explicăm şi să le aducem argumentele noastre, toate care vor arăta pentru cine trebuie să voteze, dacă îşi doresc o viaţă mai bună.     
 
  Noi mergem în această campanie cu fruntea sus, cu convingerea că, pentru noi. vorbesc faptele. Împreună cu echipa Partidului Democrat, împreună cu Guvernul şi cu majoritatea parlamentară, cu primarii, consilierii am obţinut rezultate concrete, chiar dacă în anul 2016 erau puţini cei care credeau în succesul nostru.
 
  Partidul Democrat, în 3 ani de guvernare, a reuşit să facă atât, cât n-au reuşit guvernările precedente: am făcut drumuri noi, în toată ţara, am crescut pensiile, am majorat salariile, am oferit ajutoare şi compensaţii pentru nevoiaşi, am lansat programul „Prima Casă”, am făcut multe alte lucruri bune, pe care le vom continua şi în anul 2019 şi în toţi anii care vin, pentru că Partidul Democrat va rămâne la guvernare.
 
  Iar planurile noastre de guvernare sunt ambiţioase, pentru că noi intenţionăm să construim drumuri mult mai multe decât am construit până acum, să majorăm şi mai mult pensiile şi salariile, să sprijinim familiile şi copiii, să deschidem noi de locuri de muncă cu salarii decente.
 
  În manifestul nostru electoral, noi am inclus majoritatea problemelor şi solicitărilor oamenilor, pe care le-am colectat la întâlnirile noastre în teritoriu. De aceea, cu siguranţă putem să spunem că programul nostru electoral este scris de alegători, de cetăţenii noştri, este un program de guvernare pentru ei. 
 
  Da, sunt încă multe de făcut pentru dezvoltarea Republicii Moldova, dar drumul ales, drumul pe care l-am parcurs în aceşti trei ani este drumul cel bun, iar Partidul Democrat are o echipă puternică, unită, care a demonstrat că este capabilă de lucruri mari, pe care le-am realizat în toată această perioadă.
 
  Noi suntem o echipă, care a muncit cu dedicaţie, fie că este vorba despre domnul Prim-ministru Pavel Filip, domnul Preşedinte al Parlamentului Andrian Candu, despre miniştri, deputaţi, primari, consilieri sau preşedinţi de raioane - toţi am făcut maximum posibil pentru oameni. De ce să votăm echipa Partidului Democrat? Dar cine alţii ar putea face ceea ce am realizat noi?
 
  Şi, astăzi, suntem dornici să ne continuăm munca, pentru rezultate şi mai bune, şi mai ambiţioase pentru Moldova. Noi trebuie să înţelegem cu toţii că Moldova nu-şi mai poate permite să treacă din nou prin diverse experimente politice dubioase şi să se piardă iarăşi în sărăcie.
 
  Priviţi ce se face pe dreapta sau pe stânga politică. Opoziţia nu are oferte clare de guvernare şi deja îşi deplânge rezultatul electoral mic, pe care şi-l anticipează. Iar cetăţenii îi vor sancţiona pentru un asemenea comportament, fiindcă nu cu bocete se guvernează şi se obţin succese în ţară, ci cu disciplină şi acţiuni concrete, or tocmai asta îi lipseşte opoziţiei în republica Moldova.
 
  Iată de ce, după alegerile din 24 februarie, Partidul Democrat trebuie şi îşi va continua mandatul de guvernare, iar ţara trebuie să-şi continue eficient şi stabil dezvoltarea. Noi avem încredere în forţele proprii şi vrem alegeri cât mai libere şi corecte.  De aceea, fac încă o dată un apel public către toţi candidaţii, înscrişi în cursa electorală, indiferent de partidul din care fac parte - să se abţină de la falsuri, provocări şi manipulări, să manifeste respect faţă de toţi concurenţii electorali, să-i lase pe alegători, să decidă liber şi să-şi exercite dreptul la vot în mod democratic.
 
  Dragi prieteni, în această campanie, trebuie să le explicăm oamenilor că Partidul Democrat este singurul partid, care poate menţine ordinea în ţară şi progresul economic, pe care îl înregistrează astăzi Republica Moldova. Anii mai grei, au trecut. Am trecut prin reforme dureroase, reforme grele pentru oameni, pentru noi, de aceea anii buni deja vin – anul 2019 şi anii următori Cetăţenii aşteaptă să continuăm faptele bune.
 
  Deci, haideţi să fim pe măsură aşteptărilor oamenilor, să câştigăm convingător, deschis, transparent şi corect aceste alegeri şi să purcedem apoi la muncă şi la noi rezultate. Eu am încredere în puterea de mobilizare a Partidului Democrat şi în victoria Partidului Democrat. Victorie!  

 


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate