Vlad Plahotniuc i-a îndeplinit visul unei femei aflate în scaunul cu rotile

27 Iunie 2017


La finele lunii mai, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, în colaborare cu Ambasada Austriei şi Asociaţia pentru Educaţie „Neoumanist”, au lansat proiectul social cu denumirea „Respect pentru seniori”. Proiectul îşi propune să ajute persoanele vârstnice prin oferirea mai multor servicii sociale şi a ajutorului medical la domiciliu.
 
Zilele acestea Olga Baltaga, una din beneficiarele proiectului  „Respect pentru seniori”, care nu a ieşit zece ani din casă fiind imobilizată în scaunul cu rotile, şi-a văzut visul cu ochii. Fondatorul „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, şi-a respectat promisiunea făcută şi i-a instalat săptămâna trecută o rampă de acces în curte.
 
Acum, femeia în vârstă de 77 de ani din satul Ghelăuza, raionul Străşeni, poate ieşi singură din casă şi spune că se simte cu adevărat fericită. Mai mult, rampa de acces a fost prelungită până la poartă, astfel încât doamna Baltaga să poată să deplaseze şi prin propria curte.
„Multă sănătate lui Plahotniuc să-i trimiteţi de la mine. Dacă nu era domnul Plahotniuc, nu era tot asta”, a spus cu lacrimi în ochi  Olga Baltaga.
 
Femeia aflată în dificultate a fost ajutată şi în cadrul campaniei sociale „Respect pentru seniori”. Proiectul va avea o durată de 9 luni, iar de el vor beneficia 40 de persoane în etate din raionul Străşeni. Bătrânii vor primi asistenţă medicală şi îngrijire, servicii de menaj, livrarea pachetelor cu produse alimentare şi alte servicii ce vor fi asigurate de o echipă mobilă formată din 4 persoane.


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate