Vlad Plahotniuc a anunţat astăzi la Hânceşti extinderea proiectului Edelweiss „O nouă viaţă” în alte 20 de maternităţi din ţară: „Acesta este felul nostru de a spune „Bun venit pe lume!”

21 Martie 2018
Fondatorul „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, a anunţat astăzi la Hânceşti extinderea campaniei „O Nouă Viaţă”, în alte 20 de maternităţi. Astfel, în total, 24 de maternităţi din ţară vor fi incluse în programul care oferă mamelor un binevenit ajutor, odată cu naşterea bebeluşului.
 
Sprijinul pentru tinerele familii reprezintă unul dintre proiectele de suflet ale Fondatorului „Edelweiss”, de aceea, aşa cum a făcut şi anul trecut la Nisporeni, a ţinut să înmâneze personal primele cutii oferite la maternitatea din Hânceşti. 
 
„Am întâlnit şi aici o familie fericită. Ne dorim, prin această campanie să aducem şi noi o contribuţie mică la bucuria lor şi în felul acesta să spunem micuţilor „Bun venit pe lume!”. Vreau să felicit cu această ocazie medicii şi lucrătorii medicali din această instituţie pentru dedicaţia cu care îşi fac lucrul şi grija pe care o au faţă de fiecare familie”, a declarat la Hânceşti Fondatorul „Edelweiss”.
 
Ecaterina Pruteanu a adus pe lume, în urmă cu trei zile, cel de-al doilea băieţel al familiei, la Centrul Perinatologic Hânceşti. Astăzi, a primit, chiar din mâna lui Vlad Plahotniuc, prima cutie a bebeluşului oferită la acest spital.
 
„Nu ne-am aşteptat. Este o bucurie pentru noi şi pentru familia noastră. Ne va fi de folos ceea ce ne-a oferit Fundaţia. Să-l întâlnesc în persoană pe domnul Vlad Plahotniuc a fost pentru mine o emoţie foarte mare”, mărturiseşte tânăra mamă.
 
Şi personalul medical al spitalului raional Hânceşti se bucură că bebeluşii care se vor naşte aici vor avea parte de acest sprijin. Ei spun că, mai ales în ceea ce priveşte familiile nevoiaşe, produsele oferite de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” reprezintă o garanţie că nou-născutului nu îi va lipsi îngrijirea de bază, esenţială în primele zile.
 
„Vreau să vă spun că suntem nespus de bucuroşi astăzi că Fundaţia „Edelweiss”  a ajuns şi la Hânceşti. În numele întregului raion şi mai ales al mămicilor care vor beneficia de proiect, vreau să mulţumesc domnului Plahotniuc pentru lucrurile toate lucrurile bune pe care le face aici şi în toată ţara”, a spus directorul spitalului raional din Hânceşti, Petru Ciubotaru.  
 
Programul „O Nouă Viaţă” a fost iniţiat în urmă cu aproape 2 ani, cu scopul de a oferi un sprijin tinerelor familii din Republica Moldova. În acest timp, au fost oferite proaspetelor mămici peste 12.000 de cutii care conţin produsele necesare nou-născuţilor în primele luni: o saltea, aşternuturi, hăinuţe, scutece şi alte produse de îngrijire.
 
„De astăzi suntem prezenţi în 24 de maternităţi. Ne bucurăm să fim alături de mămici, pentru că momentul naşterii unui copil este extrem de important. Dar este şi un moment când ele au nevoie ajutor, de aceea noi ne-am propus să le oferim în dar această cutie-cadou”, a declarat Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.
 
Lansat iniţial la Maternitatea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău, proiectul s-a bucurat de apreciere atât din partea părinţilor, cât şi a cadrelor medicale şi a fost extins în scurt timp şi în spitalele raionale Nisporeni, Edineţ şi Cahul. Începând cu 21 martie 2018, vor beneficia de cutia bebeluşului oferită de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” toţi copiii născuţi la maternităţile: IMSP Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău, SR Nisporeni, SR Cahul, SR Edineţ, Bălţi, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Ceadîr – Lunga, Drochia, Făleşti, Floreşti, Hânceşti, Ialoveni, Rezina, Râşcani, Sîngerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă şi Ungheni.


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate