Momente frumoase, în memoria îndrăgitei soprane Maria Bieşu

04 Septembrie 2015

Fundaţia Edelweiss îi îndeamnă pe toţi iubitorii de cultură să asiste la spectacolele extraordinare de operă şi balet, care vor avea loc în următoarele 10 zile - în cadrul unei ediţii speciale a Festivalului Internaţional Maria Bieşu.

Sponsor general al acestui eveniment cultural dedicat Mariei Bieşu este Fundaţia Edelweiss, fondată de Vlad Plahotniuc, un bun prieten al regretatei soprane.

“Vă îndemn să consideraţi această ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet Maria Bieşu drept o reuniune a admiratorilor regretatei cântăreţe de operă, îndrăgita noastră Maria Bieşu. Îmi doresc să vă simţiţi aici ca între prieteni, alături de oameni care împărtăşesc pasiunea dumneavoastră pentru muzica de calitate şi pentru artă!”, este mesajul fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

Potrivit acestuia, Festivalul Internaţional Maria Bieşu, care se află la cea de-a XXIII-a ediţie, este un eveniment cultural devenit tradiţie pentru Republica Moldova. Ediţia de anul acesta este organizată cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a regretatei soprane, iar programul va fi axat pe evocarea biografiei artistice a acesteia.

În plus, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, vor urca începând de astăzi 19 solişti de renume mondial - din străinătate, dar şi originari din Republica Moldova. Programul va cuprinde şapte spectacole de o înaltă ţinută artistică, inclusiv premiera operei Otello, de G. Verdi.
 


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate