Încerc să trag linie şi să văd cum a fost acest an, pornind de la evenimentele majore care au avut loc. Mă ajută mult vechiul obicei de a-mi face anumite notiţe în timpul principalelor evenimente. Acest an a debutat cu acea criză politică generată de cazul Pădurea Domnească, un moment pe care clasa politică NU l-a trecut cu brio, nu e cazul să ne ascundem după deget. Societatea a fost pusă în situaţia de a asista la o serie de bâlbe instituţionale, presărate cu elemente de campanie electorală prematură: un excelent cadou, din păcate, pentru PCRM, care se afla în acel moment într-o derivă totală, la un pas de implozie. Acest caz a fost însă parcă scânteia de care avea nevoie clasa politică, aflată deja într-o puternică încordare, pentru a exploda. Dacă nu era Pădurea Domnească, cu siguranţă ar fi fost altceva. Tensiunea de pe scena politică era deja destul de mare, parcă se căuta doar un declanşator.
22 Decembrie 2013
Am trecut dimineaţă prin PMAN, m-am uitat în dreapta, în stânga, să văd unde are loc mitingul anunţat cu atât timp înainte de PCRM, pentru ziua de 7 noiembrie. Spre surprinderea mea, am văzut doar multe maşini şi mulţi oameni care alergau grăbiţi, care încotro, cu treburi. Cu toată bunăvoinţa mea, nu puteam lipi nici măcar în imaginaţie câţiva oameni ca să-mi pară că arată a miting, aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat un cunoscut din PCRM, să văd ce s-a întâmplat cu mitingul comuniştilor. Răspunsul acestuia a fost absolut amuzant: "mitingul are loc, dar nu în PMAN, ci în sediul PCRM, Voronin tocmai discută nervos cu organizatorii revoluţiei de catifea".
07 Noiembrie 2013
Am salutat şi sprijinit decizia Coaliţiei de a iniţia un proiect în Parlament, prin care deputaţii să fie lipsiţi de imunitate. Atunci când am anunţat că mă retrag din funcţia de deputat, unul dintre argumente a fost şi acesta, că nu mai doresc să beneficiez de imunitate parlamentară. Mai mult, am şi cerut CNI să verifice declaraţia mea de avere, pentru a elimina orice suspiciuni în ceea ce mă priveşte - şi e bine că au luat act de solicitarea mea şi au demarat verificările respective. Dar să revenim la subiectul postării mele de astăzi, lipsirea de imunitate a deputaţilor. Am studiat atent în ultima perioadă cum e în alte ţări, în special în cele europene.
05 Noiembrie 2013
MOTO: “Viaţa noastră e construită de gândurile noastre” (Marcus Aurelius) Acesta este un loc în care mă veţi putea descoperi aşa cum sunt, cu gândurile mele - care nu se vor referi doar la politică, ci şi la alte aspecte ce ţin de viaţa de zi cu zi.
01 Noiembrie 2013
Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate