Alegerea deschisă a candidaţilor pentru Parlament – un exerciţiu care ne-a apropiat şi mai mult de oameni

30 Septembrie 2014

De la bun început, nu am avut nicio rezervă faţă de ideea organizării alegerii deschise a candidaţilor pe lista parlamentară a PDM.

Am spus mereu că reformarea clasei politice trebuie să înceapă din interiorul său. Am spus că acest tip de schimbare reală trebuie să se concretizeze prin fapte, nu doar prin vorbe –şi iată că lista noastră pentru Parlament va fi întocmită pe baza rezultatelor votului de duminică.

Aproape 100.000 de oameni au venit să voteze la sediile noastre, dornici să participe la un exerciţiu democratic cum nu a mai fost în Republica Moldova. Acesta este un rezultat impresionant, care a depăşit aşteptările noastre. Înseamnă că oamenii îşi doreau să aibă această şansă.

Entuziasmul de duminică, faptul că oamenii s-au prezentat într-un numar atât de mare la alegerile deschise organizate de PDM, arată că oamenii sunt gata să se implice activ în procesele de reformare politică, fie la nivel de partid, fie la nivel de ţară.

Alegerile deschise din PDM au fost doar un prim exemplu prin care am arătat că suntem capabili să ne modernizăm din interior. În câteva zile, PDM se va lansa în campania electorală. Ne pregătim pentru o campanie orientată spre o comunicare deschisă cu oamenii, cărora le vom prezenta programul nostru politic şi modul în care vedem creşterea Moldovei.
 
Am primit şi primim sute de dovezi de apreciere pentru consecvenţa noastră, din partea oamenilor din toată ţara şi de peste hotarele ei.

Iar ca dovadă că faptele bune au ecou până departe şi stârnesc reacţii pozitive faţă de ţara noastră, vă împărtăşesc o scrisoare care m-a bucurat. Este din partea lui Connie Mack IV, un reprezentant al Congresului SUA, care a felicitat Moldova pentru primele ‘primaries’ (engl – alegerea deschisă a candidaţilor) organizate la noi.

Ne bucurăm şi le dedicăm acest succes tuturor care au venit la sediile partidului, pentru a-şi spune cuvântul în formarea listei PDM pentru Parlament.
Iar până se finalizează numărarea voturilor, constat cu încredere: astăzi suntem mai uniţi şi mai puternici.

Suntem gata să surprindem în continuare, să demonstrăm deschidere şi calitate, să convingem, să învingem şi să guvernăm.

VP


Gallery photo
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate