Ştiu că instituţiile de drept sunt presate politic sa mă lipsească de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri să o facă. Prin renunţarea la imunitate, odată cu demisia din funcţia de deputat, doresc să opresc şi aceste abuzuri şi presiuni politice asupra instituţiilor de drept. Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au făcut zeci de acţiuni ilegale împotriva mea şi a familiei mele, dosare politice, judecăţi false, zeci de urmăriri internaţionale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic etc.   Disperarea Moscovei să controleze Procuratura Generală şi justiţia din Moldova în general este dată şi de scopul foarte vizibil de a continua hărţuirea şi intimidarea mea, a familiei mele şi a susţinătorilor mei. Este modalitatea prin care Moscova acţionează ani în şir împotriva mea, intentând numeroasele dosare fabricate. Comunitatea internaţională şi Interpol au constatat că acestea sunt motivate politic, sunt false şi au refuzat solicitările Moscovei. În parteneriat însă cu cei din Blocul ACUM, Moscova controlează în prezent instituţiile de drept şi justiţia din Moldova şi, cu siguranţă, speră că, folosind abuziv instituţiile din Moldova, vor avea de această dată mai mult succes şi, în final, vor transforma Moldova într-un “aliat” servil al Rusiei.
30 Iulie 2019
Partidele pro europene din Parlament spun că au refuzat dialogul cu Partidul Democrat din cauza că au o problemă cu mine, eu fiind preşedintele partidului. Vreau să îndepărtez acest obstacol pentru viitor şi vin cu o decizie prin care să fie clar că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om, nu este dependent de mine. Mi-am depus astăzi mandatul de preşedinte al partidului şi le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere şi a aproba un nou program politic. De asemenea, pentru a opri speculaţiile posibile, declar că am decis să nu mai candidez la acest congres pentru vreo funcţie în partid.  
24 Iunie 2019
Alternanţa la putere este un proces firesc şi necesar într-o democraţie. Partidul Democrat o acceptă şi o va respecta, am demonstrat că nu ne ţinem de putere. Noi ne-am fi dorit ca, în locul nostru, la guvernare să vină alţi politicieni, care să acţioneze la fel de independent cum a făcut-o PDM, nu nişte marionete ale unor forţe străine. Dar despre aceste lucruri vom avea timp să discutăm, voi deschide mai târziu anumite paranteze, acum lucrurile sunt prea fierbinţi încă şi raţiunea nu este neapărat prezentă.
17 Iunie 2019
Pentru Moldova, UE rămâne o sursă de inspiraţie, expertiză şi sprijin pentru guvernul pro-european. În 2016, într-o atmosferă extrem de polarizată şi cu o economie ce avea nevoie enormă de investiţii şi de încredere, UE s-a implicat în definirea noii foi de parcurs pentru reforme, bine concepute, împreună cu noul guvern. Astfel, după mai mulţi ani de nelinişte, a ajutat la revenirea în Moldova a sentimentului de normalitate şi a permis noii administraţii să se concentreze pe implementarea noilor reforme şi identificarea ritmului corect de integrare.
28 Mai 2018
Deşi au trecut aproape 25 de ani de la obţinerea independenţei de către Moldova, trupele ruseşti continuă să staţioneze pe teritoriul ţării noastre, în regiunea separatistă Transnistria. Moscova refuză în continuare să recunoască dreptul nostru de suveranitate asupra acestui teritoriu, si la fel ca şi în estul Ucrainei şi în Georgia, Moscova oferă asistenţă economică şi militară grupurilor separatiste, obiectivul principal al cărora este de a preveni fostele republici sovietice să se alinieze la Occident. Astfel de ”Conflicte îngheţate” reflectă o mentalitate din epoca Războiului Rece, atunci când lumea era divizată în sfere de influenţe, iar ţările mici nu au nicio autoritate. Aceste aspecte nu mai pot fi ignorate. Acum este momentul când comunitatea internaţională să contracareze cu hotărâre şi fermitate sfidările Moscovei.
27 Decembrie 2017
Gallery photo
1 2 3 4 5  
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate