Pentru Moldova, UE rămâne o sursă de inspiraţie, expertiză şi sprijin pentru guvernul pro-european. În 2016, într-o atmosferă extrem de polarizată şi cu o economie ce avea nevoie enormă de investiţii şi de încredere, UE s-a implicat în definirea noii foi de parcurs pentru reforme, bine concepute, împreună cu noul guvern. Astfel, după mai mulţi ani de nelinişte, a ajutat la revenirea în Moldova a sentimentului de normalitate şi a permis noii administraţii să se concentreze pe implementarea noilor reforme şi identificarea ritmului corect de integrare.
28 Mai 2018
Deşi au trecut aproape 25 de ani de la obţinerea independenţei de către Moldova, trupele ruseşti continuă să staţioneze pe teritoriul ţării noastre, în regiunea separatistă Transnistria. Moscova refuză în continuare să recunoască dreptul nostru de suveranitate asupra acestui teritoriu, si la fel ca şi în estul Ucrainei şi în Georgia, Moscova oferă asistenţă economică şi militară grupurilor separatiste, obiectivul principal al cărora este de a preveni fostele republici sovietice să se alinieze la Occident. Astfel de ”Conflicte îngheţate” reflectă o mentalitate din epoca Războiului Rece, atunci când lumea era divizată în sfere de influenţe, iar ţările mici nu au nicio autoritate. Aceste aspecte nu mai pot fi ignorate. Acum este momentul când comunitatea internaţională să contracareze cu hotărâre şi fermitate sfidările Moscovei.
27 Decembrie 2017
Date biografice şi poze din arhiva personală. Succesul obţinut prin educaţie, studii şi mult efort.
29 Decembrie 2016
Posibilitatea aderării la UE oferă un motiv suplimentar pentru reformare. Noi suntem parte a Europei, atât din punct de vedere cultural, cât şi geografic. Deşi implementarea reformelor economice, politice şi legislative are loc deja de ceva timp, perspectiva aderării la UE ne încurajează să ne dublăm eforturile.
04 Octombrie 2016
​Suntem în topul ţărilor cu un nivel foarte ridicat în ceea ce priveşte agresivitatea în familie, violenţa asupra copiilor. Iar dacă ne-am obişnuit ca în toate cazurile să căutam vinovaţi într-o parte sau alta, pentru această situaţie suntem vinovaţi cu toţii. Mentalitatea şi educaţia deficitară în ceea ce priveşte convieţuirea în familie ne fac să arătăm ca un popor primitiv atunci când cineva se uită la statisticile privind violenţa domestică şi citeşte cazurile prezentate în rapoarte.
16 August 2016
Gallery photo
1 2 3 4 5  
Despre politică şi ceva mai mult Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate